Русија

Британски и француски амбасадори на рапорту у Москви; Немачка опозвала амбасадора у Русији

Немачка министарка спољних послова Аналена Бербок изјавила да ће се Русија суочити са последицама због наводног прошлогодишњег сајбер напад
Британски и француски амбасадори на рапорту у Москви; Немачка опозвала амбасадора у РусијиGetty © Miguel Villagran / Staff

Немачка је опозвала свог амбасадора у Русији Александра Ламбсдорфа ради консултација због сајбер напада за који је Берлин оптужио Москву, јављају руски медији. 

У питању су напади групације АПТ28 од прошле године и то на централну канцеларију Социјалдемократске партије Немачке. 

Запад тврди да је АПТ28 повезана са руском обавештајном службом. 

Русија је, претходно, одбила оптужбе Берлина, а отправник послова Русије у Немачкој био је позван у немачко Министарство спољних послова, где му је уручена протестна нота.

Немачка министарка спољних послова Аналена Бербок изјавила да ће се Русија суочити са последицама због наводног прошлогодишњег сајбер напада.

У међувремену, руски медији данас преносе и да је британски амбасадор у Русији данас позван на разговор у Министарство спољних послова. Разлог за сада није познат. Амбасадор се задржао око пола сата у МСП-у.

Након што је он напустио просторије руског МСП-а, на разговор је стигао и француски амбасадор, јавља агенција "РИА Новости".

image