Русија

Путин: Завршава се један политички циклус, али рад у интересу Русије не престаје

Председник Русије је коментарисао историјске изазове које је његова држава успешно превладала
Путин: Завршава се један политички циклус, али рад у интересу Русије не престајеGetty © Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File

Завршава се један политички циклус, почиње други, али рад у интересу Русије не престаје, изјавио је руски председник Владимир Путин.

Покренули су економску агресију на Русију, хтели су да повећају незапосленост и угасе предузећа, али им је то пропало, поручио је Путин на састанку са владом.

Како је објаснио, руска економија је прошле године расла стопама већим од светског просека. 

"Након што је Кијев, осам година злостављао становнике Донбаса, Русија је морала да предузме мере да заштити људе оружаним путем", поручио је Путин. 

Председник Русије је коментарисао историјске изазове које је његова држава успешно превладала.

"Влада Руске Федерације учинила је много у области економије за време пандемије, а подршка економским секторима била је правовремена и одговарајућа", саопштио је Путин. 

Јачање међународне позиције и суверенитета Русије био је примарни задатак који је наша држава решавала, рекао је Путин током састанка са члановима руске владе.

Путин је стигао на састанак са Кабинетом министара у Влади Руске Федерације, а дочекао га је премијер Русије Михаил Мишустин. 

Он је оценио да је рад Кабинета под Мишустиновим вођством био успешан и плодан, а премијер Русије му се захвалио на поверењу.

"Знам колико је била блиска и конструктивна ваша интеракција са колегама у законодавним властима, са регионима, као и са јавношћу, пословним круговима, стручном заједницом и тако даље", рекао је Путин на састанку.

Раније је портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао да ће Путин одржати завршни састанак са владом у понедељак уочи инаугурације.

Ускоро опширније...

image