Спорт

Познато када ће Јокић постати троструки МВП најјаче лиге на свету

Челници НБА лиге касно увече објавили термин доделе најзначајнијег индивидуалног признања за регуларни део сезоне
Познато када ће Јокић постати троструки МВП најјаче лиге на светуGetty © Dustin Bradford / Stringer

Најбољи кошаркаш света Никола Јокић сазнао је термин када би требало да по трећи пут у каријери добије МВП награду у НБА лиги.

Јокић, који је велики фаворит да поново буде проглашен најкориснијим играчем у регуларном делу сезоне, званично крунисање дочекаће у ноћи измећу среде и четвртка, од 1.30 по средњоевропском времену.

Поред српског интернационалца, у конкуренцији су још Лука Дончић из Далас меверикса и Шеј Гилџус-Александер из Оклахома Сити тандера.

Међутим, готово је извесно да ће момак из Сомбора комплетирати хет-трик и, према последњим информацијама из Сједињених Држава, чудо треба да се догоди да епилог трке буде другачији.

Центар Нагетса блистао је и ове сезоне и у лигашком делу такмичења просечно је бележио 26,4 поена, 12,4 скока и девет асистенција.

Његов тим је завршио као други на табели Западне конференције са 57 победа и 25 пораза, а Никола је имао чак 25 трипл-даблова.

Да је све било регуларно, Јокић би у четвртак постао једини играч у историји најјаче лиге на свету који је четири пута узастопно проглашаван за МВП-ја. То се неће догодити јер је прошле године награда отишла у руке Џоела Ембида из Филаделфије.

Центар Севентисиксерса је после снажне кампање америчких медија добио признање, али је Србин одговорио онако како најбоље зна – на паркету.

Доминирао је Јокић у плеј-офу и водио свој тим до историјског, првог шампионског прстена, успут покупивши и трофеј за најкориснијег играча финалне серије.

Он сада улази у сам крем НБА лиге јер по три МВП титуле имају Мозес Мелоун, Лери Бирд и Меџик Џонсон, једну више Вилт Чемберлен и Леброн Џејмс, по пет су освојили Бил Расел и Мајкл Џордан, док је Карим Абдул Џабар неприкосновен са седам.

image