Спорт

Норис коначно дочекао тријумф, Ферстапен му поручио: Неће бити последњи

Британац у Мајамију дошао до највећег успеха у каријери и дебитантске победе
Норис коначно дочекао тријумф, Ферстапен му поручио: Неће бити последњиGetty © Eva Marie Uzcategui/Anadolu/Contributor

Возач Мекларена Британац Ландо Норис изјавио је да је срећан због прве победе у каријери у шампионату Формуле један и додао да је поносан на свој тим.

Норис је на Великој награди Мајамија остварио прву победу у каријери.

"Дуг дан, тешка трка. Коначно сам на врху, одушевљен сам. Дуго се ово спремало. Успео сам да урадим то. Толико сам срећан због екипе. Коначно сам успео да јој донесем победу", рекао је Норис после трке.

Друго место у Мајамију освојио је возач Ред Була и актуелни светски шампион у Ф1 Холанђанин Макс Ферстапен, док је трећи био Шарл Леклер из Ферарија.

"Заиста сам поносан. Многи су сумњали у мене. Правио сам много грешака у последњих пет година моје кратке каријере, али сада се све поклопило. Ово је за екипу. Остао сам у Мекларену пошто сам веровао у екипу. То смо у Мајамију и показали", навео је Норис, који се тренутно налази на четвртом месту у генералном пласману возача са 83 бода.

Ферстапен је на првој позицији у генералном пласману возача са 136 бодова.

"Веома ми је драго због Ланда. Дуго је чекао ову победу, неће бити последња. Дефинитивно је заслужио тријумф. Мекларен је дошао са унапређеним болидом. Изгледа као да је успело, зар не?", рекао је актуелни шампион.

Он је истакао да његов тим чека велики посао у наставку сезоне.

"Ово није био наш најјачи викенд у погледу темпа, али анализираћемо све и покушаћемо да изађемо јачи из овога. Некада победите, а некада изгубите. Сви смо на то навикли у свету тркања, зар не? Било је мало проблематично за мене. Било је невероватно тешко, али ако је лош дан друго место, прихватам то", додао је Ферстапен.

Треће место на ВН Мајамија освојио је возач Ферарија Шарл Леклер.

"Дали смо све од себе, али тренутак када је безбедносно возило изашло на стазу за нас није био сјајан, јер смо били на најстаријим гумама. Међутим, успели смо да се снађемо прилично добро. Треће место је било најбоље што смо могли, задовољни смо", рекао је Леклер.

Ферстапен је први у генералном пласману возача са 136 бодова, док је други његов тимски колега Серхио Перес са 101. Леклер је на трећој позицији са 98 бодова, док је Нандо четврти са 83, колико има и петопласирани Карлос Саинс из Ферарија.

Наредна трка у шампионату Ф1 биће вожена 19. маја на стази у Имоли за Велику награду Емилија Ромање.

image