Србија и Балкан

Премијер Црне Горе: Влада успешно спровела попис, то је био врућ кромпир

На питање да ли би Црна Гора могла да постане 28. чланица Европске уније 2028. године, црногорски премијер Милојко Спајић је нагласио да је сада најбитније да се ради на томе да Црна Гора буде стварно кредибилан партнер Европској унији
Премијер Црне Горе: Влада успешно спровела попис, то је био врућ кромпир© ATA Images

Црногорски премијер Милојко Спајић изјавио је вечерас да је његова влада за три месеца смирила тензије и умањила поларизацију у земљи.

"Хоће ли бити поларизације у будућности? Сигурно хоће, али не на оном нивоу који је био до децембра 2023. године. 'Сива листа' Манивала је избегнута, то је јако битна ствар. Она је предуслов за било какво економско напредовање, за наш европски пут, за владавину права, спречавање прања новца, финансирања тероризма и мафије", рекао је Спајић за РТЦГ.

Истакао је да је влада успешно спровела попис у Црној Гори.

"То је био врући кромпир који нам је дат. Сматрам да смо га јако добро исхендловали", рекао је Спајић.

На питање да ли би Црна Гора могла да постане 28. чланица Европске уније 2028. године, црногорски премијер је нагласио да је сада најбитније да се ради на томе да Црна Гора буде стварно кредибилан партнер Европској унији и Европској комисији и свим државама чланицама.

"Да бисте постали 28 чланица није потребно да се промене било какви уговори Европске уније. Управо јер је Велика Британија напустила ЕУ, постоји, условно речено, једна празна столица. Та столица треба да чека Црну Гору. Треба да се наметнемо као нова чланица Европске уније. То ћемо урадити залагањем, радом, озбиљношћу и државничким понашање. То је нешто што Европска унија тражи од нас", рекао је Спајић.

image