Србија и Балкан

Вулин за РТ Балкан: Без слободне и јаке Русије нема ни слободне и јаке Србије (ВИДЕО)

Резолуција о Сребреници је наставак ревизије историје и резултата Другог светског рата и покушај кажњавања Срба, поручио је Вулин

Некадашњи шеф БИА и сенатор Републике Српске Александар Вулин поручио је да онај ко не воли Русију није пријатељ Србије и да "без слободне и јаке Русије, нема ни слободне и јаке Србије".

Вулин је у разговору за РТ Балкан на Међународном састанку високих званичника одговорних за безбедносна питања у Санкт Петербургу, поручио да Русија није излована, што показује и безбедносни самит на који је дошло две трећине чланица Уједињених нација.

"Ово је показатељ да постоје земље које су слободне и које хоће да са другим слободним земљама траже путеве да наш свет не нестане. Суштински проблем је одсуство међународног права. Пример за то је НАТО агресија 1999. године. Тада су покушали да убију Србију, Србија се опоравила али међународно право није", рекао је он.

Вулинје рекао и да га веома брине безбедносна ситуација на Балкану.

"Запад свако решење балканског питања види тако што се потпуно елиминише српски фактор. Србе треба разбити у неколико држава, а Шиптари да направе велику Албанију. Балканско питање се решава тако што се чува Дејтонски споразум али се разбија Република Српска. Прича се о неповредивости граница али се цепа Косово... Сва решења се виде тако да нема организованих, снажних уједињених Срба на Балкану", рекао је он и упозорио да "сви ратови на Балкану почињу тако што се Срби доводе до претње физичким уништењем и не могу да управљају својом судбином".

Он је оценио да ће резолуција о Сребреници дестабилизовати Босну и Херцеговину, делове Балкана и покренути процесе које Запад неће моћи да контролише.

"Плашим се, каква ће бити ситуација у БиХ? Како живети са 'геноцидним народом'? Како их уважавати у складу са Дејтонским споразумом? Ако не поштујете РС, како да земља да опстане у дејтонском формату? Ако све Србе прогласите геноцидним народом, како ћете примити Србију у ЕУ, сарађивати са нама", упитао је Вулин и поручио да је циљ резолуције кажњавање Срба и наставак ревизије историје и Другог светског рата, "освета Србима за отпор и победу".

Вулин је нагласио да Запад "није свестан шта је урадио у својој ароганцији". Према његовим речима, сада ће и други покренути питања геноцида. Србија за злочине у НДХ, Русија за 20 милиона грађана Совјетског Савеза, Африка за геноциде који су чинили Немци, Белгијанци, Французи, Италијани...

"Једина нада за човечанство је стварање мултиполарног света. Ако до тога не дође, трећи светски рат неће наступити, он је већ почео оног дана када је уједињена Немачка и када су приступили растурању две велике победнице рата - Совјетског Савеза и Југославије", рекао је Вулин.

Када је реч о чланству "Косова" у Савету Европе, Вулин је поручио да ако "Косово" буде примљено, треба да се спреми Северни Кипар, као уступак Турској која није чланица ЕУ.

"Европу воде лажови и лицемери који нису одржали своју реч и погазили су Бриселски споразум, а сада гурају територију коју представљају као државу. У Савету Европе нема Русије, а где нема Русије, нема ни правде за Србију", рекао је он и оценио да би Србија требало да напусти Савет Европе.

"Нисам оптимиста када је реч о резолуцији о Сребреници и уласку 'Косова' у Савет Европе, Против нас су ЕУ, НАТО и добар део исламског света. У тешкој смо позицији, немамо пуно шансе, али је на нама да се боримо", рекао је он.

Осврнувши се на сукоб у Украјини, Вулин је рекао да је то сукоб два система вредности, једне цивилизације са традиционалним вредностима и друге, која нема ни вредности, ни нацију ни традицију.

Када је реч о Републици Српској, Вулин је подсетио да РС нису направиле силе у Дејтону већ Срби, а она је у Дејтону само призната.

"Срби су је направили да се ужаси из Другог светског рата, милионска страдања не понове", рекао је он. "Босну и Херцеговину неће разбити Република Српска, већ они који би да униште и укину РС. Не можете да имате вечити протекторат на БиХ и да очекујете да она буде успешна, а онда да негирате срце те државе", додао је.

image
VV inauguration
banner