Србија и Балкан

Путеви Србије: Појачан саобраћај после празника, полиција позива на опрез

"Путеви Србије" апелују на све учеснике у саобраћају да прилагоде брзину условима на путу, држе безбедно одстојање и поштују саобраћајну сигнализацију
Путеви Србије: Појачан саобраћај после празника, полиција позива на опрез© TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Због завршетка празника и повратка грађана са одмора очекује се појачан интензитет саобраћаја на свим путним правцима, саопштило је данас Јавно предузеће "Путеви Србије".

"Путеви Србије" препоручују учесницима у саобраћају да се на време, путем портала на ауто-путевима, интернет презентације "Путева Србије" и апликације за мобилне телефоне информишу о евентуалним задржавањима на наплатним станицама, прекидима саобраћаја, стању коловоза, временским приликама и другим неопходним информацијама.

"Путеви Србије" апелују на све учеснике у саобраћају да прилагоде брзину условима на путу, држе безбедно одстојање и поштују саобраћајну сигнализацију.

Опрез на путевима након празника

Помоћник начелника Управе саобраћајне полиције Златко Беленцан посебно апелује на учеснике у саобраћају да прописно и безбедно прођу данас коридорима 10 и 11.

"Акценат је пре свега да се прописно и безбедно прође коридорима 10 и 11, јер очекујемо да ће се грађани који су били ван града Београда, али и ван већих градова у Србији, почети враћати својим кућама. Ми ћемо предузети потребне мере на наплатним рампама, да им омогућимо заједно са Србија путевима да безбедно прођу те рампе", истиче Беленцан за РТС.

Апелује да се води рачуна о саобраћајним прописима и поручује грађанима: "Водите рачуна о свом животу, репризе нема!".

image