Свет

Сандерс одбрусио Нетанјахуу: Није антисемитски рећи да сте убили 34.000 Палестинаца

Одговор је уследило као одговор на видео који је Нетанјаху поставио на Иксу у среду, а говори о текућим пропалестинским демонстрацијама, од којих су многе експлицитно про-Хамасове, у универзитетским кампусима у САД
Сандерс одбрусио Нетанјахуу: Није антисемитски рећи да сте убили 34.000 Палестинаца© Tanjug/Paul Bersebach/Orange County Register via AP

Амерички сенатор Берни Сандерс поручио је данас израелском премијеру Бенјамину Нетанјахуу да "није антисемитизам" рећи да је Нетанијахуова "екстремистичка влада" за нешто више од шест месеци убила више од 34.000 Палестинаца и ранила више од 77.000.

Он је додао да изношење тих података не представља облик подршке палестинској милитантној групи Хамас.

Саопштење је уследило као одговор на видео који је Нетанјаху поставио на Иксу у среду, а говори о текућим пропалестинским демонстрацијама, од којих су многе експлицитно про-Хамасове, у универзитетским кампусима у Сједињеним Државама. 

"Господине Нетанјаху, анисемитизам је подли и одвратни облик нетрпељивости који је нанео неописиву штету милионима људи. Али, молим вас, не вређајте интелигенцију америчког народа покушавајући да нам скренете пажњу са неморалне и незаконите политике ваше екстремистичке и расистичке владе", написао је Сандерс на Иксу.

Сандерс је навео да су његове изјаве одговор на Нетанјахуове јучерашње опаске да су критике на рачун политике израелске владе антисемитске.

image
VV inauguration
banner