Русија

Захарова: Запад брише из медијског простора све новинаре који не мрзе Русију

Истовремено, они који мрзе Руску Федерацију добијају грантове, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова
Захарова: Запад брише из медијског простора све новинаре који не мрзе Русију© Павел Бедняков / Фотохост-агентство РИА Новости

Западне организације не штите оне новинаре који не показују мржњу према Русији, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова на радију Спутњик.

"Није било ниједног трагичног случаја са западним новинарима, а да Запад не започне капању на међународним платформама. Многи представници међународних организација постали су познати на интернету по својим тренутним реакцијама у одбрану новинара. А сада смо стигли до краја прве четвртине 21. века", казала је Захарова.

Она је оценила да су они који нису показали ту мржњу према Русији, или су, напротив, показали љубав – "избрисани из медијског простора, а све те структуре их не посматрају професионално".

"Истовремено, они који 'мрзе Русију' добијају грантове", напоменула је Захарова.

Она је подсетила и да су међународне организације у извештаје о инцидентима са новинарима укључивале чак и домаће и криминалне инциденте, наводећи да су умешани у те инциденте имали новинарске картице и акредитације.

Захарова је раније изјавила да то што руководство Унеска намерно не чини ништа у вези са смрћу новинара "Известија" Семјона Еремина, подрива ауторитет те организације.

Захарова је нагласила да је дужност генералне директорке Унеска Одри Азуле да одговара на нападе и убиства запослених у било ком медију.

"Чини се да је само прекјуче свечано обележена 70. годишњица уласка наше земље у Унеско, а вероватно је било непријатно да таквом темом помрачи атмосферу годишњице. Дакле, дан је већ прошао, па је дошао следећи, а са места генералног директора највеће хуманитарне организације није било оцене о крвавој оргији кијевских злочинаца и убица", поручила је Захарова.

image
VV inauguration
banner