Русија

Путин: Уклањамо последице поплава, власти да одговоре на све потребе становника

Председник Русије Владимир Путин поручио је саговорницима да стално прате епидемиолошку и санитарну ситуацију, да спрече поскупљење основних производа и да пруже благовремену медицинску и правну помоћ жртвама
Путин: Уклањамо последице поплава, власти да одговоре на све потребе становника© kremlin.ru/Фото: Софья Сандурская, ТАСС

За санацију последица поплава ангажовано је довољно снага и средстава – на угроженим подручјима професионално и складно раде спасиоци, представници безбедносних структура, полиција, као и волонтери, поручио је председник Русије Владимир Путин на састанку о уклањању последица поплавама у Оренбуршкој, Курганској и Тјуменској области.

Најтежа ситуација је у Оренбуршкој области где је неколико насеља и даље под водом која се полако повлачи, указао је руски председник.

"Молим савезне, регионалне и локалне власти да наставе да пружају жртвама сву неопходну подршку, укључујући и исплате, и да реагују на сваку жалбу и захтев грађана", указао је Путин на састанку.

Путин је поручио саговорницима да стално прате епидемиолошку и санитарну ситуацију, да спрече поскупљење основних производа и да пруже благовремену медицинску и правну помоћ жртвама.

"Грађанима ни најмање није важно који ниво власти је одговоран за који проблем и шта су чија овлашћења. Најважније је да се проблеми са којима се народ суочава, укључујући и оне најхитније, решавају ефикасно. Важно је да слушате људе и благовремено реагујете на њихове захтеве како би сви чланови власти наше државе радили складно и прецизно", објаснио је председник.

Састанку присуствују чланови владе, руководиоци релевантних министарстава, лидери региона као и лидери општина, саопштио је Кремљ.

image
VV inauguration
banner