Спорт

"Надал може да освоји Ролан Гарос – ако се повреде Ђоковић, Алкараз и Синер"

"Бик са Мајорке" могао би да буде један од фаворита на предстојећем гренд слему, без обзира на тренутну форму
"Надал може да освоји Ролан Гарос – ако се повреде Ђоковић, Алкараз и Синер"Getty © Jean Catuffe / Contributor

Тони Надал, стриц и некадашњи тренер шпанског великана Рафаела, није сигуран да његов братанац има велике шансе да освоји Ролан Гарос.

Рафа се недавно вратио после дуге паузе због повреде, први пут након скоро 700 дана одиграо меч на шљаци и успео да оствари једну победу у Монте Карлу.

Међутим, многи га и поред тога сматрају фаворитом на Ролан Гаросу.

"Наравно да Рафа може да освоји Ролан Гарос, али прво треба да се побринемо да се повреде (Карлос) Алкараз, (Новак) Ђоковић, (Јаник) Синер и остали", нашалио се Тони.

"Сви знамо да није играо скоро годину дана. Када се појавио на терену у Барселони, било је то око 700 дана без игре на шљаци."

Момак из Манакора је освојио 22 гренд слема, од којих је 14 било у Булоњској шуми, па логично да сви очекују да поново заблиста на свом омиљеном турниру.

"Још месец дана је до почетка Гароса. Ако успе да тело дотера физички тамо где треба, биће му потребно само неколико мечева, али уз услов да жреб за неколико првих кола у Паризу не буде тежак. На Аустралијском опену пре две године причао сам са њим после два-три кола и помислио сам да не може никога доброг да победи. Није се добро кретао. Али некако је стигао до четвртфинала и све се променило. Освојио је титулу. Од тада су прошле две године, сада је све много теже. Али ја верујем у њега."

Надал је најавио да ће му ово највероватније бити последња сезона у професионалној каријери.

"Надам се неће имати проблеме, то је битно. Процес адаптације је добро почео, сада је битно да одигра довољно мечева до почетка Гароса. Додатна тешкоћа је што неће бити носилац, тако да може у раној фази, можда већ у првом колу, да игра против Алкараза или Синера или неког другог веома опасног", закључио је Надал.

Ролан Гарос на програму је од 26. маја до 9. јуна, а титулу брани Новак Ђоковић.

image
VV inauguration
banner