Србија и Балкан

Несторовићев покрет против прозападних НВО: Малигни утицај, која им је улога у Скупштини Србије?

Председница Скупштине Србије заказала је нови састанак о изборним условима и на њега опет позвала представнике појединих НВО, због тога Несторовићев покрет опет није учествовао на преговорима
Несторовићев покрет против прозападних НВО: Малигни утицај, која им је улога у Скупштини Србије?© R.Z./ATAImages

Покрет "Ми – Снага народа" саопштио је да тражи ресуверенизацију Народне скупштине Србије, а у светлу преговора власти и опозиције о изборним условима у којима су учествовале и поједине невладине организације попут Црте, Цесида и Транспарентности Србија.

Посланичка група овог покрета одбила је да учествује на овим разговорима управо због присуства ових НВО које финансира Запад, због чега је и послала допис генералном секретару Народне Скупштине Србије.

"Као што смо далеко најоштрије осудили само присуство Хила и О'Брајана у Скупштини и једини одбили да учествујемо у претходним консултацијама које су на крају укључиле и амбасадоре из нама непријатељских земаља, тако сматрамо неприхватљивим мешање тзв. НВО - заправо организација које финансирају стране, прецизније западне владе - у наш политички живот и изборни процес", наводи се у саопштењу.

Посланичка група "Ми – Снага народа" сматра да изборни процес у Србији не може да се унапреди све док у Скупштини постоји малигни утицај ових НВО, њихових финансијера и налогодаваца поготово у моменту када њихови финансијери отворено налажу Србији да мора да се одрекне Косова и Метохије.

"Исте организације и владе ових дана покушавају да српском народу наметну кривицу геноцидног народа покрећући пред Генералном скупштином УН поступак за усвајање резолуције о Сребреници", подсећају из "Ми".

Како је навео председник посланичке групе Бранко Лукић, ако би представници НВО отказали присуство, група би била спремна да се прикључи састанцима.

image
VV inauguration
banner